Ön hányszor tette már fel magának azt a kérdést, hogyan távolíthatná el a penészt a falról?

Penészmentesítés, energiamegtakarítás, penészmentes lakás, hőhíd

Van egy jó hírem: a penész eltávolítása a falakról, többé nem okozhat problémát! Ha penészmentes lakásban szeretne élni, akkor most átfogó képet kaphat Ön is a megoldásról.

 • Megvizsgáljuk, hogy milyen körülmények hatására alakul ki a penészes fal?
 • Milyen módszerekkel próbálkoznak a laikusok a penész eltávolításával a falról?
 • Milyen módszert alkalmaznak a tartós penészmentesítés érdekében a profik?

Vajon mi lehet az oka, hogy az építőipar fejlődésével párhuzamosan egyre több helyen alakul ki penészes fal a lakásban?

A napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk penészes falú lakásokkal, melynek oka a külső hőszigetelő rétegek és a nyílászárók  nem megfelelő alkalmazása.

A mai korszerű ablakok többsége tökéletes légzárású, ezzel azonban megszűnt a lakások természetes szellőzése, megjelent a klímaváltozás, nőtt a lakóterek közötti hőmérsékletkülönbség, a páratartalom mind-mind segítik a penészes falak kialakulását. Az újítások következtében a lakás egyre inkább a külvilágtól hermetikusan elzárt dobozzá válik.


Ha Ön szenvedőként néz szembe a penészes falak problémájával, akkor a megoldást itt találja.

Kérje a Penészmentes lakás kialakításának titka című ingyenes tanulmányunkat.
 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

 

Hogyan, s mitől alakul ki a penészes fal?

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, hőhidak, penészes eltávolítása a falrólA penészesedési folyamat már azokon a felületeken is megindul, ahol legalább három napon keresztül 75% feletti a páratartalom. Tehát nem kell a víznek folynia az ablaküvegen, vagy csepegni a mennyezetről: elégséges, ha a falak hideg részein (hőhidakon) a vakolat, festés, vagy tapéta szöveteiben, szemmel nem is látható, apró vízrészecskék tartósan jelen vannak.

Télen egy lakás levegőjének relatív nedvességtartalma 50-65% között van, hőmérséklete pedig 22 Cº. A családok azonban folyamatosan mosnak, teregetnek, főznek, takarítanak, virágokat locsolnak (ami mind-mind párát bocsát ki), tehát jelentősen (65% fölé) emelkedik a páratartalom.

A fenti tevékenységen túl a penész kialakulásához elegendő lehet a légzésünk folyamán kibocsátott pára is. Igen kevés embert ismerek, aki éjszakai alvása közben felkel, hogy a szobát kiszellőztesse, viszont rengeteg emberrel találkoztam, aki nem érti, hogyan lehet penészes a szoba fala.

Ha már szabad szemmel is látjuk a penészes falakat, akkor el kell gondolkozni azon, hogy miként lakhatunk ismét penészmentes lakásba. A penész mikroszkopikus spóraként kezdi az életét, ha a spóra egy számára megfelelő táplálékforrásra kerül, ahol egyebek közt a hőmérséklet és a nedvességtartalom is ideális, akkor fejlődésnek indul. A lakáson belül a penész számára a hőmérséklet mindig megfelelő, és táplálékforrásban – ehhez elegendő egy tapétázott fal – sincs hiány.

Mivel a három szükséges tényezőből kettő mindig jelen van, a penésztelep kialakulását a nedvesség megléte, vagy hiánya dönti el.

Ezért foglalkozunk annyit a páralecsapódás, harmatpont, hőhidak problémájával. Sokan gondolják, hogy csak a régi, vizes lakások lehetnek penészesek.

 

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, penész, kerámia szigetelés, hőhídSajnos fokozott veszélynek vannak kitéve az új lakásba költözők is. A teljesen új épületekben nagy mennyiségű építési nedvesség található, ami egyrészt már önmagában garantálja a falak  penészedését, másrészt e számottevő víz miatt a falszerkezet nem az eredeti, tervezett hőszigetelési értékkel rendelkezik, melynek hatására jelentősen nő a fűtési költség. 

A vékony, homlokzat, a nem szigetelt fal, a hőhidak, a tökéletesen záródó nyílászárók, mind elősegítik a penész falú lakás kialakítását.
 

A szigeteletlenség azért okozhat penészedést, mert a falak belső felülete hideg lesz, és ezen a felületeken a levegő páratartalma kicsapódik. Pontosan úgy, mint télen, mikor szemüvegben megyünk a kinti hidegről a melegre. A falak hőszigetelésével a távozó hőveszteséget kívánjuk csökkenteni, és a belső felület hőmérsékletét növelni. A komolyabb hőhidak hatásának – penészedés – elkerülésére általában nem biztos, hogy a homlokzati hőszigetelés önmagában elegendő.

 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Interieur beltéri bevonatokhoz!

 

Jellemzően hol alakulnak ki a hőhidak?

Egyrészt ott, ahol a szerkezet jobb hővezető képességgel bír, mint máshol. Másrészt ott, ahol a külső levegő lényegesen nagyobb felületen hűti a szerkezetet, mint amekkora felületen a belső levegő fűteni tudja. Ezek különösen a sarkok, a külső falak és a födém, illetve a padló találkozásai. A penész is jellemzően itt jelenik meg.
 

Ön is eleget kísérletezett már eredménytelenül a penész eltávolításával a falról? Ha szeretne egy kitűnő megoldást, akkor kérje a hőszigetelő festékkel festett lakás titka című ingyenes tanulmányunkat!

 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

 

Gondolta volna, hogy a pára, penész nem csak a bútorait, és a szekrényben tárolt ruháit, hanem családja egészségét is megtámadja?


A penészedés egészségkárosító hatásával kapcsolatos hazai vizsgálatok az alábbiakról tájékoztatnak: a Fodor József OKK Országos Környezet-egészségügyi Intézete 1996-2003 között 30 hazai városban és 80 falusi településen, mintegy 20 000, 7-11 éves gyermek családi otthonában végzett átfogó környezet-epidemiológiai vizsgálatot.

 • A kutatás kimutatta, hogy a penészes falú lakásban élő gyermekek egészségi állapota – összehasonlítva a penészmentes lakásban élő gyermekekével – minden tekintetben sokkal rosszabb volt. A penészes lakásban élő gyermekeknél 62%-al gyakoribb volt a bronchitiszes, 67%-al az asztmás, 67%-al az allergiás tünet.
 • A betegség fogalmát ki nem merítő különféle gyermekkori panaszokat is 37%-al nagyobb arányban jelezték azon gyermekek szülei, akik penészes falú lakásban éltek, sőt a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata is 70%-os volt. 
 • A házipor-allergia legkönnyebben nedves környezetben alakul ki, ugyanis a poratkák páradús – penészedésre is hajlamos – levegőben rendkívül könnyen szaporodnak. 

Tekintsen el attól, hogy ezek csak statisztikai adatok, a számok mögött élő, (nehezen) lélegző gyerekek állnak!

Tudta, hogy ha megjelennek az első penészfoltok, akkor akár 70 % az esélye, hogy soha többé nem lesz penészmentes a lakása?

A penészes falaktól tartósan megszabadulni, csak a kiváltó okok megszüntetésével lehet.

energiamegtakarítás, penész, penész eltávolítása a falról, hőszigetelő festékErre az egyik megoldás lehet a homlokzat külső hőszigetelése, mert ezzel csökken a párakicsapódás lehetősége, kevesebb lesz az esélye a penészes falak kialakulásának.

Sokan azt gondolják, hogy akármilyen belső hőszigeteléssel meg lehet oldani a penészedés problémáját, de ez hibás elképzelés, mert ilyenkor alapvetően csak elfedjük a hőhidakat, hibákat, nem pedig megoldjuk.

Ne feledje, ha egyszer megvannak a penész létezéséhez szükséges feltételek, akkor a jövőben Ön sem fog penészmentes lakásban élni. A penészes falú lakásban lakni nem lehet. Mindenképpen tenni kell a penész eltávolításáért, hogy mit, ezt mutatjuk be a következőkben.

 

Ha szeretne penészmentes falú lakásban élni, akkor olvassa el a hőszigetelő festékkel festett lakás titka című ingyenes tanulmányunkat.

 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

 

Feltételezem, hogy Ön is számtalan, de eredménytelen módszert tudna felsorolni, amit laikus, de elkeseredett ismerősei kipróbáltak a penészes falak házilagos kezelésére.


Borzasztó érzés, mikor
az első "penész eltávolítása a falról" akciónk után, újra megjelennek a fekete penészfoltok.

Vannak, akik különféle penészölő vegyszerekkel permetezik tele a lakást, vagy mérgező anyagokkal házilagosan kezelik a penészes falakat. Arról azonban megfeledkeznek, hogy a mérgező anyag nem csak a penészes falon fejti ki a hatását, hanem onnan elpárologva, általunk belélegezve nagyon káros a saját egészségünkre is.

A vegyi anyag elpárolgás után nem is biztosíthatja a falak további penészmentességét. A vegyszerek tehát csak ideiglenes megoldást hoznak, hiszen alkalmazásukkal nem szüntetjük meg a hőhidakat, a páralecsapódást, tehát nem oldottuk meg a problémát sem.
 

Az egyik ismerősöm, Gábor, aki festőként az építőiparban dolgozik, rengetegszer találkozik a penész problémájával.

 

Első mód, amivel egy laikus próbálkozik a festés.

Gábor elmondása szerint hála Istennek sokan minden évben újra és újra lefestetik a penészes falaikat, azt gondolván, hogy egyszer csak megszűnik majd a probléma. Ugyan minden télen rá kell jönniük, hogy ez nem így van. A tisztasági festésekkel, penészölő adalékokkal azonban nincs megoldva a probléma, hiszen az okot nem szüntettük meg. Minden vegyszer idővel elillan, és törvényszerűen újra penészes lesz a fal.

Akik már hallottak a meszelés fertőtlenítő hatásáról, azok Gábor szerint inkább meszeltetni szoktak, mert a meszelés megöli a penész egy részét. A mész megkötése után sajnos megszűnik a lúgos hatás, ami addig a fekete penész pusztulását okozta, ezért ez is csak időleges megoldás, és egy pénzkidobás. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy mennyi gond van a mesteremberekkel, a felfordulással, amit egyszer elviselünk a penészmentesség érdekében, de évente újra és újra nem akarunk.

Többen esküsznek a rendszeres szellőztetés mindent megoldó hatására. Ebből annyi igaz, hogy a levegő páratartalmát csökkenti a szellőztetés, de legtöbbször nem vagyunk képesek a megfelelő időközönként, és elegendő mértékben, minden helységet kiszellőztetni. Pl. Próbálta már tinédzser korú gyerekét rávenni, hogy szobájában rendszeresen szellőztessen? (bevallom nekem nem ment)

 

Nem csak Ön küzd ezzel a problémával! Talán nem vigasz az Ön számára, de azért összeszedtünk Önnek egy panaszbejelentő honlapról néhány póruljárt ember hozzászólását:

„Egyik ismerősöm nemrégiben költözött be új építésű lakásába. Most érkeztek vissza kéthetes nyaralásukról, és megdöbbenve tapasztalták, hogy a penész több helyen is belepte a lakásukat."

Az okok egyértelműek, páratartalom növekedés és alacsony falhőmérséklet.

„Üdv a Fórumnak! Tanácsot szeretnék kérni. A házunk kb. 50 éves, talajszinten van. A ház nincsen körbeszigetelve sem. A lakásban dohos szag van, és szinte minden fal penészes, legfőképpen alul, és nem csak a sarkokban. A helyzet katasztrófális!

 

Ha szeretne konkrét, és tartós megoldást, hogy penészmentes lakásban élhessen, akkor ehhez itt kérhet árajánlatot. 

 

Most pedig következzen a magyarázat, hogyan lehet a lakása egy jó döntéssel újra hőhíd- és penészmentes, és azt is megtudhatja, a felkínált megoldás miként termeli vissza a saját beruházási költségét?

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, fekete penész, penész eltávolításaa falrólAz előzőekben kiderült, hogy akkor számíthatunk a falaink penészedésére, ha annak hőmérséklete alacsony, azon pára csapódik ki, és a nedvesség ott is marad, ezzel életfeltétet biztosítva a levegőben jelenlevő penészgombáknak.

A megoldás egyszerűnek tűnik, emeljük meg a felület hőmérsékletét, és ha ennek ellenére páralecsapódás következik be, a víz ne maradjon a felületen. Amennyiben e két feltételt hosszú távon biztosítani tudom, nyugodt lehetek, a lakásom penészmentes lesz.

A vegyszeres (kémiai) ötletekről bebizonyosodott, hogy csak időleges eredményt hoznak, ezért javaslatunkban egy fizikai elveken alapuló megoldást mutatunk be.

Ismerje tehát meg azt a nanotechnológiát képviselő terméket, (a ThermoVital hőszigetelő festéket) ami minden problémát könnyedén megold, ha penészről, vizes, hideg falakról, hőhidakról, dohos, rétegződött levegőről, legyen is szó.

Egyszerűen kifesti vele otthona falait, és meg is nyugodhat.
 

Nézzük meg, hogyan működik a ThermoVital hőszigetelő festék?

 
a thermoshield kerámia hőszigetelő festék felépítése, A rajzon a thermokeramikus kerémia-membrán felépítése látszik, ahol a rétegvastagság – festéknyi – 0,3 mm. A réteget 50%-ban üvegkerámia-golyó, és 50%-ban pedig speciális – párafelszívó -kötőanyag tölti ki.

A festékréteg apró, mikroszkopikus kerámia gömböcskék millióiból áll, amelyek egy kiváló minőségű kötőanyagban vannak egyenletesen eloszlatva. A golyók a hősugárzás 80-85%-át visszaverik, biztosítják a festékvastagságában a gyors hő elosztást, hővezetést, miközben önmaguk felmelegszenek, ezzel jellemzően harmatpont fölé emelve a fal felületi hőmérsékletét.
 

A kerámiaszigetelés hőreflexiója miatt a szobák falain jelentősen csökken a fűtési hőveszteség. Ebből is adódik a hőszigetelő festék fűtésköltség csökkentő, energiamegtakarító hatása.

 

Az energiamegtakarítás tovább fokozható, ha infrafűtést használ!…

 

Mint tudjuk hőhídmentes lakás nincs. A hőszigetelő festék rétegbeni hővezetésének köszönhetően azonban a hőhidaknál levő felület hőmérséklete is harmatpont fölé emelkedik. Ez különösen fontos a sarkoknál, ahol mindig számíthatunk hőhíd-jelenségre. A felmelegedett – harmatpont fölé emelt – felületen nem lesz páralecsapódás, a fekete penész nem talál magának a megtelepedéshez szükséges életfeltételeket.

 

Mit mondanak a tapasztalatok? 

 

A ThermoShield hőszigetelő festék hatására megszűnő levegőrétegződés – a lábunk magasságában észlelhető jelentős felmelegedés – azt eredményezi, hogy kevesebbet kell fűteni, mert nem vagyunk kénytelenek a plafon közelében 26-28 C°-ot biztosítani. Mint tudjuk, minden megtakarított C° sok pénzt hagy a zsebünkben. A hőszigetelő festék hatására megszűnő rétegződés még csökkenti is a fűtési költségeinket, tehát visszatermeli a befektetésünk árát.

Az alábbi sorokkal számol be, Anton Gallhöfer Hürt-ből a ThermoShield ThermoVital hőszigetelő festék hőmérsékletemelő és pára szabályzó hatásáról:

 

„A házunkban megtapasztalt ThermoShield érzés után két irodát is kifestettünk és a mérési eredmények igazán meggyőzőek.

Korábban- a mért légnedvesség 65% – a padlóközelben mért falhőmérséklet 16,4- a plafon közelében mért falhőmérséklet 19,1 volt. 4 nappal a festés után – a mért légpáratartalom 52% – a padlóközeli mért falhőmérséklet 18,6- a plafonközelben mért falhőmérséklet 19,4 lett.
 

A ThermoVital hőszigetelő festék már az első rétegben is jól fedett. Talán furcsán hangzik, de a két szemben levő iroda – amely nem került felújításra – a bent dolgozók számára kellemetlenül más volt. Az összes munkatársunk azonnal érzi az irodák közötti különbséget. Mi a ThermoShield hatásáról meg vagyunk győződve.

Anton Gallhöfer"

A hőszigetelő festékben levő golyók közötti kötőanyagnak fontos szerepe van. Mikor a falat nedvesség éri, a kötőanyag pórusai kitágulnak, és „csapdába" ejtik a párát. Miután a páratartalom alacsony lesz, a "rabul ejtett" vizet, a gyanta „kilélegzi". Mért adatok bizonyítják, hogy a ThermoVital hőszigetelő festék képes szabályozni a szoba levegőjének páratartalmát, és 55% körüli értéken tartani azt. A bevonat így gondoskodik arról a kívánatos körülményről, hogy a falfelületen sohasem legyen nedvesség.

 

Mi van akkor, ha a bevonatban felszaporodik a "rabul ejtett" pára, és egy darabig leadni sem képes azt?

A bevonat kötőanyagában van egy speciális só adalék, ami a nedvesség hatására beleolvad a vízbe. A só – mint ismert konzerválószer – biztosítja a felület penészmentességét. A só nem vegyi anyag, nem párolog el a felületről, a víz eltűnésével visszakerül a bevonat kötőanyagába, várva az újabb "penészölési" lehetőségre. 

 

Mit kapok tehát a penészmenetesítő, hőszigetelő festék alkalmazásával?

 • A kerámiaszigetelésnek köszönhetően penészmentes falak várják otthonában. Megszűnik az idegeskedés amiatt, hogy a magas pára előbb-utóbb tönkreteszi a bútorokat, és a bennük tárolt ruhákat.
 • Egy festés, kellemesebb belső hőmérsékletet – nyáron hűvösebb, télen melegebb szobák – és energiamegtakarítást eredményez. A hőszigetelő festék alkalmazása egyértelmű energiamegtakarításhoz vezet. A független intézetek mérései szerint – bevonat különböző fizikai tényezőinek hatására – akár 25% körüli energiamegtakarítás érhető el. * (Az energiamegtakarítás lehetséges mértékével kapcsolatban keresse tanácsadónkat.)
 • Örökre elfelejtheti a hőhíd kifejezést, és a penész miatt érzett aggodalmát. Biztonságban tudhatja a gyermekei, és a saját egészségét. 
 • A kerámiafesték több mint 4 000 színárnyalatban kapható, különleges összetétele megakadályozza a kifakulást, így lehetővé válik, hogy a felület évek múltán is javítható legyen.
 • A festett falak jól tisztíthatóak, lemoshatóak.
 • A hőszigetelő festék 0,3 mm vastagon felhordva kifejti a hihetetlen tulajdonságait. Gyorsan szárad és oldószermentes. Nincs utólagos kipárologtatás, amely károsítaná az Ön és családja egészségét. 
 • A kerámiahőszigetelő festék VOC (kipárolgó káros anyag) tartalma, csak 1/10-e a megengedettnek. Ezért kimondottan ajánlott vegyi anyagokra érzékenyeknek.

 

Ha szeretne penészmentes falú lakásban élni, akkor olvassa el a hőszigetelő festékkel festett lakás titka című ingyenes tanulmányunkat!

 

 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

 
 

Mindez nagyon szép, de biztosan bonyolult előkészítést, és komoly szaktudást igényel a kerámiafesték használata. A ThermoVital hőszigetelő festék felhordása egyáltalán nem igényel semmilyen különleges szaktudást, egyszerű ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal történik. Akár egy könnyed hétvégi családi program keretében, vidám hangulatban is megoldhatja lakása felújítását.

Mely időszakban célszerű a festést elvégezni? Amennyiben a penészmentesség biztosítása a cél, azonnal. Ha a hőszigetelő festék által nyújtott egyéb előnyök motiválják Önt a festésre, akkor is az azonnal a legjobb döntés, mert másnaptól érezhető lesz a kellemes komfortnövelő hatás.

Talán felmerülhet Önben, mindez túl szép, hogy igaz legyen. Higgye el, az elején mi is így voltunk ezzel. Mi ad Önnek garanciát a bevonat hatásainak működésére?

 

Kérem, tanulmányozza azokat a mérési jegyzőkönyveket, és beszámolókat, amiket Európában független szervezetek készítettek.

 

  

 • A Czinege és Fiai Kft. (a kizárólagos forgalmazó) semmilyen olyan adatot nem közöl, amely a fogyasztók megtévesztését célozná. Erre nincs is szükség. A kerámiafesték működése fizikai tulajdonságokon alapul, így részünkről – akik csak kereskedünk vele – befolyásolhatatlan.  
 • A hőszigetelő festékben levő üvegkerámiagolyók minden körülmények között visszaverik – a bármely irányból érkező – hősugarakat.A kiváló kötőanyagoknak köszönhetően, mindig kialakul a féligáteresztő membrán. Ezek a bevonat működésének alapjai.  
 • Minket előbb a – világban 20 éve tartó – folyamatos ellenőrzés, azután saját kísérleteink, mára pedig, a megelégedett vevőink visszajelzései győztek meg, és teszik megalapozottá fenti kijelentésünket.                                                                        Ifj. Czinege Károly 

 

Ne feledje, hogy csak akkor élhet penészmentes lakásban, ha Ön a penész okát szünteti meg. Akkor viszont nem kell tovább a penészes falakat néznie! Nem lesz többé dohos, kellemetlen szagú a lakása!

Nem az a jó megoldás, ha a saját, és a családtagjai egészségét továbbra is kockáztatja a penészgomba káros hatásaival, plusz időről-időre még tovább fokozza a bajt a vegyszeres kezeléssel, ami egyre több méreganyagot visz a szerettei szervezetébe. Az olvasásban eddig eljutva már bizonyára csak egyetlen dolog érdekli, az ár. Természetesen ez is kiderül.

De még van egy nagyon fontos tisztázandó dolog!
Mégpedig a költség és a beruházás közötti különbség. A lakásának a hőszigetelő festékkel történő kifestése nem kidobott pénz, hanem beruházás. 

A festéssel beruházást végez, amely évek alatt az energiamegtakarítás révén megtérül, ezt követően pénzmegtakarítást eredményez.

Amikor a beruházás megvalósításához szükséges összeg nagyságát értékeli, jusson eszébe, hogy egy átlagos festésnek is ugyanekkora a munkadíja, hasonló a felfordulás, minden festék pénzbe kerül, csak egy egyszerű festés eredményeként nincs penészmentesség, nincs jobb közérzet, nincs energia megtakarítás, csak költség.

 

Mi a penész tartós eltávolításának 3 lépése?

 1. Első lépésként a látható penészfoltokban levő életképes spórákat meg kell ölni. Ehhez javasoljuk a VitalProtect aktív penészlemosó használatát. A folyadékot csak fel kell permetezni a penészes falra, és megvárni a behatási időt. Azután az életképtelen penészmaradványokat fizikai úton – nedves dörzsöléssel – el kell távolítani.

Mi történik a szobában levő bútorok, kárpitok, függönyök felületén megtelepedett, még nem látható penészgombákkal? Teljesen logikus, ha ezekkel nem teszik semmit – festés után visszahordom a szobába – én magam fertőztem meg a helységet. Ezt mindenképpen el kell kerülni.

 1. Második lépésben – a még teljesen bebútorozott szobát – a VitalProtect pro folyadékból képzett hidegköddel kell megtölteni. Az alkalmazott köd semmi kárt nem tesz a berendezési tárgyakban, kárpitokban, ruhákban. Rövid idő alatt eltűnik, kezdődhet a kipakolás.
 2. Harmadik lépés a szoba teljes falfelületének kifestése ThermoShield ThermoVital hőszigetelő festékkel. Ilyen, tényleg a penészmentességet biztosító komplex kezelés, (jelen tudomásunk szerint) ritkaság.  

 

Mit kap ön még ráadásként a tartós penészmentességen túl?

 • a kerámiagömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek, a falak lemoshatóak
 • a kiváló minőségű alapanyagok a ThermoShield kerámiafestéknek nagy rugalmasságot biztosítanak. A falakon repedések nem fordulnak elő, otthonában, megteremti az egészséges környezetet, szabályozza a belső páratartalmat. A hőszigetelő festék a falban lévő nedvességet kiszivattyúzza onnan, ezáltal szárítja is azt. Így javítja a fal hőszigetelő képességét, csökkentve a fűtési költségeket is.
 • Az üvegkerámiagőmbök hatása színtől függetlenül érvényesül. A kerámiagömbök fűtési szezonban eloszlatják a fűtőrendszer által termelt hőt, ezáltal a helységek gyorsan és egyenletesen melegszenek fel. Akár 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit a hőreflexió, hővezetés, hőelosztás, páratartalom-szabályozás, falkiszárítás együttes eredményeképpen. * (Az energiamegtakarítás lehetséges mértékével kapcsolatban keresse tanácsadónkat.)

Kell-e ennél több? Ön csak penészmentes lakást akart, és lám, mi mindent kaphat egy gyors döntéssel.

Válassza hát Ön is a hőszigetelő ThermoVital festéket otthona  kellemesebbé, és egészségesebbé tételéhez!
 

Mennyibe kerül?


A segítségére szeretnék lenni
, ezért elkészítettem Önnek egy árkalkulátort, amelyet az alábbi linkre kattintva érhet el.
 

 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Interieur beltéri bevonatokhoz!

 
 

Fontos!

Eddig csak a penészmentességről beszéltünk. A ThermoShield hőszigetelő festékcsalád azonban ennél sokkal többet tud.

A termékek az épületek belső falain kívül azok homlokzatára, tetőrendszerére, fa- és fémszerkezeteire is felhordhatóak. A család egyes tagjai az eltérő felhasználásból adódó változatos kívánalmak szerint lettek kialakítva, de közös bennük, hogy felhasználóiknak különleges tulajdonságokat biztosítanak.

 

 

Megtisztelő látogatását köszönve honlapunkon:


alairas Czinege
Czinege Károly
A komfortos otthon kialakításának szakértője!
www.thermoshield.hu
Telefonszámunk: 06 (57) 500 190
Keressen bennünket Ön is!

 

 

Hőszigetelő festék, homlokzati hőszigetelés, kerámia szigetelés Kültéri hőszigetelő festék

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország a „rosszul szigetelt házak országa”. Több tízmilliárdot költünk el feleslegesen fűtésre, holott egy kis odafigyeléssel akár harmadával …

Bp. Kőrősi u. 2007 (18)

A Kossuth Rádió napközben műsora rendszeresen foglalkozik társasházi témákkal, ezek között is kiemelten a panelépületek felújítási lehetőségével.

Engem szakértőnek az …

Mikroszkópikus kerámiagolyók

Hogyan akadályozzák a hő terjedését a mikroméretű kerámiagömbök?
 
A hőszigetelő vékonybevonatok közé sorolhatjuk a ThermoShield „hőpajzs” membránbevonatot is, mely mikroméretű …

A ThermoShield Stucco homlokzati bevonat, egy új fejlesztésű vakolat lesz Kültéri stukkóbevonat

A ThermoShield kültéri Stucco bevonat egy használatra kész homlokzati energiamegtakarító  védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

 
Egy igazán …

Hőhidak, penész, túl magas fűtésszámlák? Beltéri hőszigetelő festék, penész

Ön is lényegesnek tartja, hogy otthon egy olyan környezet fogadja, amelyben igazán jól érzi magát? 

Vajon ebbe az idilli képbe beleférnek a penészes falak, egy-két dohos …

Penészes fal

Gondolta volna, hogy a pára, penész nemcsak a bútorait és a szekrényben tárolt ruháit, hanem családja egészségét is megtámadja?

A számtalan eredménytelen módszer után végre …

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, falszárítás, kerámia hőszigetelés, ecomix festékadalék ThermoShield hőszigetelő festék, kerámiafesték

A muzeális-, és műemlék jellegű épületeket szigorú rendeletek védik. 
A felújításkor a legnagyobb problémát általában a falak vizesedése, és a vakolatban kicsapódó sók jelentik, …

ThermoShield hőszigetelő festék, ecomix festékadalék, kerámiafesték

Energiamegtakarítás Uniós forrásból, hőszigetelő festékkel, Tata általános iskoláiban és óvodáiban.
A KEOP-5.1.0-2008-0037 „Komplex energiaracionalizálás Tata általános …

 energiamegtakarítás, favédelem, fa kerítés átfestés, hőszigetelő festék Fafelületek kezelése

A fa- és gerendaházak, fa melléképületek, üdülők faszerkezetek tartós védelme örökös problémaforrás volt eddig.
Amikor a fa hosszú élettartamáról beszélünk, akkor két dologról …

hővédelem, energiamegtakarítás, hőpajzs, felületvédelem, hőszigetelő festék Fémfelületek hővédelme, kerámiafesték

 
A hőszigetelő festék a fémfelületek nyári hővédelmének egyik legtökéletesebb eszköze, amely pénzt takarít meg Önnek.
 
Fémszerkezetet építeni bonyolult feladat, ahol könnyű …

Tetőtéri helyiségeiben állandó küzdelmet folytat a nyári forrósággal? Már nem lát semmi reményt, hogy ez jobb lesz? Hővédelem a tetőn

Nemrég az egyik internetes fórumon olvastam, hogy egy fiatalember arra panaszkodott, mivel tetőtérben lakik, mindig megviseli a nagy meleg.

Egy másik hölgy éppen arról …