Képes és szöveges beszámolók a referenciákról

Magyarországon a forgalmazás megkezdése óta (2005) több épületnél is használták a bevonatot. Válasszon a különböző termékfelhasználásokból:

Budapest:

IX.kerület Börzsöny u. 17. Exterieur

Az épület homlokzatának festése 2005 őszén, alpin-technológiával készült. Az első képsorozat 2005 10. hóban a második 2007 06. hóban készült. A képeken jól látható, hogy a bevonat felületén semmilyen elváltozás nem észlelhető. A bevonás célja az épület homlokzatának felújítása, hosszúidejű állagmegőrzése, nyári hővédelem, téli fűtésköltség csökkentés volt.

  1. Képek 2005-ből
  2. Képek 2007-ből
  3. Képek 2012-ből

Garai tér VII-ker Exterieur

A Garai teret övező 17 ház homlokzatának felújítása 2006-ban a kerületi polgármesteri hivatal megbízásából történt. A homlokzat felülete, szinte épületenként változott. Jellemző volt a nagyfokú elpiszkolódás, felületi elemek hiányossága.

  1. A képek a festés alatt
  2. És a festés után készültek.
  3. 6 évvel később

Háromdobos u. XVII-ker. Exterieur

A családi ház északra néző homlokzata a padlástér magasságában hőszigetelésre került. A nem megfelelően választott homlokzatfesték azonban elalgásodott, ezzel nagyon lerontva a felújított felület homlokzati képét.

A ThermoShield repedésmentes, páraelnyelő felülete nem ad lehetőséget az algák megtelepedésének, mint az az egy évvel később készült képeken látható.

  1. A képek a festés előtt
  2. És a festés után készültek.

Kőrösi Csoma u. 1-27. X-ker. Exterieur

A 27 lépcsőházból álló társasház eleve hőszigeteléssel épült, de az utóbbi években a felülete lényegében tönkrement, a szigetelőlapok – dübelezés hiányában – elváltak a faltól, többször beázott az épület.

Képek a felújítás előtti állapotról.

A meglevő szigetelés dűbelezésre került, hálózás és ragasztás után pedig újrafestették a felületet. A képeken látszik a már festett és a régi felület különbözősége. A végleges felület. A felújítás – a lakóközösség teljes megelégedettségére – 2005-ben kezdődött, és 2008-2009-ben végződik.

Kőrösbánya u. IV.ker. Exterieur

Az új építésű sorház külső színezése az építéskor nem jó minőségben sikerült, így a kivitelező garanciális javítást végzett, melynek keretében átfestették a homlokzatot.

  1. A képek a festés előtt.
  2. És a festés után készültek.

Székesfehérvár Polgármesteri Hivatal Exterieur

A homlokzat felújítására 2006-ban került sor. A cél a homlokzat természetes szépségének kiemelése, egy tartós bevonat alkalmazásával, a következő felújítási ciklus idejének kitolása. Képek a festés után

Székesfehérvár Budai út. Exterieur

Egy magánház teljes átfestése. A ház pár éve épült, de a homlokzata elszürkült, kifakult, belül pedig a tulajdonos egy új festést akart. A homlokzat átfestése közben készült képeken, jól látszik a „fehér” felső párkánydíszből, hogyan lesz igazán fehér, a bevonat hatására. Kész fal. Az is megfigyelhető. Hogy a korábbi felület mennyire nem tisztul, „bajuszok” keletkeznek pl. a párkányok víz-lefolyásánál.

Interieur: Az épület teljes belső felülete is átfestésre került. A lakók teljes megelégedettségére. Az épület tulajdonosa fűtéstechnikai szakmérnök, így különösen érdekes az épület energetikai változásának mért eredményeken alapuló megfigyelése. Erről bővebben a tanulmányok, jegyzőkönyvek alatt olvashat.

Jászberény Serház u. History

Az épület vastag fala – kb. 200 év – alatt a talajvíz-szigetelés már régen tönkrement, ezért rendszeres volt a vakolat leválása, salétromos sókiválás miatt.

Az épület vakolatát 2005 őszén – vízszigetelés beépítése nélkül – felújították, és díszítésnek felhúztak egy tégla lábazatot és 2006 tavaszán került sor a festésre. Már az első réteg is jól fedett, de a második réteg után teljesen eltűntek a vakolat különbségei.

A 2007 tavaszán készült képeken jól látható a festett felület teljesen sértetlen állapota, valamint sókiválás nyomai az új téglasoron. A Ts. Homlokzati bevonata jól tűri a talajnedvességet, kiszárítja, kiszellőzteti a falazatot.

Erről egy összehasonlító vizsgálatot is végeztek, amely a bevonat vegyi ellenállóságával, víztaszításával, felületi tapadással, időjárás és fagyállósággal, UV. és só-rezisztenciával, falkiszárítással foglalkozott. (Összehasonlító vizsgálat a ThermoShield HISTORY, KEIM GRANITAL (szilikát), és a CAPAROL AMPHISILAN (szilikon) homlokzati bevonatok között.)

A festés után 6 évvel, a Ts bevonat még mindig épen tartja a falat, és mind az időjárás, mind pedig a talajnedvesség hatásainak ellenáll.

Jászberény Katona u. új fa kerítés Nature bevonat

A ház kerítését 2006 ban készítették és Nature Primer alapozó után, Nature bevonattal látták el – képek.

A 2007-ben készült képeken jól látszik, hogy a kerítés felülete teljesen megegyezik az egy évvel ezelőtti állapottal, azon repedés, leválás – a merőleges déli napsütés ellenére – még nyomokban sem látható.

Tiszacsegén épült egy rönkház Nature bevonat

Tiszacsegén a tulajdonos egy új faházat épített – 2006 – és elvárása volt a nagy felület tartós védelme.
A képek a festés előtt. És a festés után készültek.

Betoncseréppel fedett tető festése

A tulajdonos a nyári hővédelem céljából a tető és a homlokzat átfestése mellett döntött. A betoncserép festés előtti felületén jól látszanak az algásodás, mohásodás nyomai, ami nem lesz jellemző a festés utáni évekre.
 

Családi ház lefestése Móron, Exterieur bevonattal

Egy móri házra azért került Exterieur bevonat, mert a tulajdonosok hosszú távú megoldást kerestek, hogy ne kelljen néhány év múlva újra festeni. A másik tényező pedig a házon belüli klíma kellemesebbé tétele volt, a képen is jól látszik, hogyan éri a ház oldalát a nap, ezért óriási hasznát vették a Thermoshield bevonatok hővisszaverő tulajdonságának. 

Panel társasház Nagykanizsa, Exterieur bevonat

A régi panelek esetében sajnos a fűtési költségek sokszor teljesen kontrolálhatatlanok, mivel az épületeknek nincs modern szigetelése (ha van egyáltalán bármilyen), és emiatt az észszerű költségek sokszorosának megfizuetésére kényszerülnek a lakók. 

A Thermoshield Exterieur bevonat azért jelent kézenfekvő segítséget az ilyen problémára, mert akár van alatta más szigetelés, akár nincs, a házból eltávozni akaró hő terjedését a bevonaton belül gátolja, így kevesebb hőt veszít az épület. Nagykanizsán is azért választotta a lakóközösség a Thermoshieldet, mert ezzel is kímélni szeretnék magukat a felesleges költségektől. 

 

Nagykőrös, postapalota 


Még 1951-ben egy tűzvészben semmisült meg Nagykőrösen a Postapalota kupolája. A megfelelő helyrehozatalra nem volt lehetőség, egészen 2009-ig. Részben kijavítva használták ugyan, de annyira leromlott az állapota, hogy halaszthatalanná vált a teljes renoválás.  

Hogy visszaállíthassák az eredeti állapotot, mindenek előtt újra felépítették a 18 méter magas és 15 tonna tömegű kupolát, majd teljesen fel kellett újítani a homlokzatot is. Ehhez az Exterieur bevonatot választották, mert olyan festésre volt szükség, ami hosszú időn át meg fogja óvni a homlokzatot, és hozzájárul ahhoz, hogy a Postapalota újra a város dísze lehessen. 

 
Családi ház Pilisszentivánon, Exterieur bevonat

A tulajdonos legfontosabb elvárása a magas minőség és az értékállóság volt, hiszen maga az ingatlan értéke is indokolja azt, hogy egy speciális bevonattal óvja a külső hatásokkal szemben. A Thermoshield Exterieurt azért választotta, mert amellett, hogy hosszú távon kiszámítható teljesítményt nyújt, a fűtési és hűtési költségeken is segít spórolni, ami egy ilyen nagyságú épületnél igen fontos tényező volt.

 

Puskás Technikum Budapest, TopCoat tetőbevonat

A Puskás Tivadar Távközlési Technikum alapításának századik évfordulójára emlékezve, a Technikum tetejére festették fel a nevét a TopCoat bevonattal. Zért választották a TopCoatot, mert hosszú ideig ellenáll a az idájárás károsító hatásainak, és hosszú évek múlva is ugyanilyen jól kivehető lesz, repülőről nézve is.

  

Révúti Károly háza, Interieur bevonat
 

Révúti Úr, a ház egész belső terét felújította, amihez az Interieurt választotta, hogy a festés tartós maradjon, és kellemesebb legyen bent a hőérzet. Látszik a képeken, hogy a ház egy régi stílusú épület, ami jól kivehető a vastag falakból, az ajtók-ablakok stílusából is.

A hasonló épületekben gyakran jelent problémát, hogy a lakók hidegnek érzik maguk körül a falakat, vagy a lábuk fázik a nagy belmagasság miatt, hiszen a padlószinten hidegebb van. A Thermoshield bevonatra pontosan azért volt szükség, hogy ez a problémát véglegesen ki lehessen küszöbölni: az egységes bevonattal borított falak többé nem érződnek hidegnek, mivel kiegyenlítődik a felületi hőmérsékleetük, nincs akkora eltérés a levegő és a falak hőmérséklete között, és sokkal kellemesebb a benti hőérzet.  

 

Törökbálint, Zimándy Ignác Általános Iskola

Amikor Törökbálinton fel kellett újítani a Zimándy Ignác Általános iskolát, az egyik alapvető szempont volt, hogy a közpénzt úgy használják fel, hogy a lehető legtovább ne kelljen utána ismét ugyanarra költeni. Így végül azért választották a Thermoshield Exterieur homlokzati festéket, mert meggyőződtek a tatósságáról, hogy hosszú évekig változatlanul újszerű állapotban tartja az iskola homlokzatát, és sokáig nem kell újra pénzt áldozni a karbantartásra.
 

Kiskunfélegyháza tárasasház, Exterieur bevonat

2013-ban készült el Kiskunfélegyházán egy társasház festése az Exterieur bevonattal. Az első egy év visszajelzései alapján a lakók teljesen meg vannak elégedve az új homlokzattal, és örömmel látják azt a házuk falán. Természetesen a későbbi években újabb képeket láthatnak majd erről a házról is.  

 

Hőszigetelő festék, homlokzati hőszigetelés, kerámia szigetelés Kültéri hőszigetelő festék

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország a „rosszul szigetelt házak országa”. Több tízmilliárdot költünk el feleslegesen fűtésre, holott egy kis odafigyeléssel akár harmadával …

Bp. Kőrősi u. 2007 (18)

A Kossuth Rádió napközben műsora rendszeresen foglalkozik társasházi témákkal, ezek között is kiemelten a panelépületek felújítási lehetőségével.

Engem szakértőnek az …

Mikroszkópikus kerámiagolyók

Hogyan akadályozzák a hő terjedését a mikroméretű kerámiagömbök?
 
A hőszigetelő vékonybevonatok közé sorolhatjuk a ThermoShield „hőpajzs” membránbevonatot is, mely mikroméretű …

A ThermoShield Stucco homlokzati bevonat, egy új fejlesztésű vakolat lesz Kültéri stukkóbevonat

A ThermoShield kültéri Stucco bevonat egy használatra kész homlokzati energiamegtakarító  védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

 
Egy igazán …

Hőhidak, penész, túl magas fűtésszámlák? Beltéri hőszigetelő festék, penész

Ön is lényegesnek tartja, hogy otthon egy olyan környezet fogadja, amelyben igazán jól érzi magát? 

Vajon ebbe az idilli képbe beleférnek a penészes falak, egy-két dohos …

Penészes fal

Gondolta volna, hogy a pára, penész nemcsak a bútorait és a szekrényben tárolt ruháit, hanem családja egészségét is megtámadja?

A számtalan eredménytelen módszer után végre …

Penészmentesítés, energiamegtakarítás, penészmentes lakás, hőhíd hőszigetelő festék, kerámiafesték

Van egy jó hírem: a penész eltávolítása a falakról, többé nem okozhat problémát! Ha penészmentes lakásban szeretne élni, akkor most átfogó képet kaphat Ön is a …

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, falszárítás, kerámia hőszigetelés, ecomix festékadalék ThermoShield hőszigetelő festék, kerámiafesték

A muzeális-, és műemlék jellegű épületeket szigorú rendeletek védik. 
A felújításkor a legnagyobb problémát általában a falak vizesedése, és a vakolatban kicsapódó sók jelentik, …

ThermoShield hőszigetelő festék, ecomix festékadalék, kerámiafesték

Energiamegtakarítás Uniós forrásból, hőszigetelő festékkel, Tata általános iskoláiban és óvodáiban.
A KEOP-5.1.0-2008-0037 „Komplex energiaracionalizálás Tata általános …

 energiamegtakarítás, favédelem, fa kerítés átfestés, hőszigetelő festék Fafelületek kezelése

A fa- és gerendaházak, fa melléképületek, üdülők faszerkezetek tartós védelme örökös problémaforrás volt eddig.
Amikor a fa hosszú élettartamáról beszélünk, akkor két dologról …

hővédelem, energiamegtakarítás, hőpajzs, felületvédelem, hőszigetelő festék Fémfelületek hővédelme, kerámiafesték

 
A hőszigetelő festék a fémfelületek nyári hővédelmének egyik legtökéletesebb eszköze, amely pénzt takarít meg Önnek.
 
Fémszerkezetet építeni bonyolult feladat, ahol könnyű …

Tetőtéri helyiségeiben állandó küzdelmet folytat a nyári forrósággal? Már nem lát semmi reményt, hogy ez jobb lesz? Hővédelem a tetőn

Nemrég az egyik internetes fórumon olvastam, hogy egy fiatalember arra panaszkodott, mivel tetőtérben lakik, mindig megviseli a nagy meleg.

Egy másik hölgy éppen arról …