Hőmérséklet kiegyenlítése a Thermoshield festék hatására

2016.07. 19
Szerző: Címkék:

A Thermoshield festék több szempontból is előnyére válhat. Csökkenti a páratartalmat, egyenletes hőmérsékletet biztosít, így a penészedést is kizárja.

A ThermoVital felfestésével létrehozzuk a thermokeramikus membránréteget, amelyet 50%-ban mikroszkopikus méretű -belül üres -üvegkerámiagömb, 50%-ban pedig speciális -párafelszívó -kötőanyag tölt ki. A kötőanyagban a gömbök egyenletesen oszlanak el. A falra irányuló hősugárzás 80-85%-át visszaverik, biztosítják a festék vastagságában a gyors hőelosztást, hővezetést, miközben önmaguk felmelegszenek, ezzel jellemzően harmatpont fölé emelve a fal felületi hőmérsékletét. A hővisszaverés miatt a szobák határolófalain jelentősen csökken a fűtési hőveszteség. Ebből is adódik a hőszigetelő festék fűtésköltség csökkentő, energia-megtakarító hatása. Emellett a kerámia-festék kötőanyaga a fölösleges párát képes megkötni, így szabályozza, optimalizálja a helyiség páratartalmát.

Nézzük csak, beltéri bevonat hatására a fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon 21.4-21.7°C közötti.

Névtelen

A fal hőmérséklete egyenletes, profilvonalon 22-22.2°C közötti.

Névtelen2

A ThermoVital energiamegtakarító festék falszárító hatása miatt a határoló falak jobb hőszigetelővé válnak (szárazabb fal = jobb hőszigetelés), valamint a felületi reflexió miatt a falakon lecsökken a hőveszteség.
Az egyenletes falhőmérséklet miatt kevesebb fűtési energiával elérjük ugyanazt a komfortérzetet.

Ugyan az az épület, de egy festetlen helyiség fal hőmérséklete, miközben a padló hőmérséklete 22.9°C.

Névtelen3

A fal hőmérséklete egyenetlen 15.7-19.5°C közötti.

Névtelen4

A fal hőmérséklete egyenetlen 13.4-18.2°C közötti.

A hőreflexió, a hőterhelés kiegyenlítődése a homlokzatokon tetőkön is fontos, azok tartós állagmegóvása szempontjából.

Névtelen4

Fém konténerek nyári hővédelme, festés előtt, és után, de bevilágító ablakok védelmére is kiváló.

Szóljon hozzá Ön is cikkünkhöz, vagy hivatkozzon erre a bejegyzésre saját weboldaláról. Kérjük, írjon higgadtan, legyen kedves, segítőkész és maradjon a cikk által megjelölt témánál.