Tudja, hogy kültéri faépítményeimet hosszútávon védi a Thermoshield hőszigetelő festék!

 energiamegtakarítás, favédelem, fa kerítés átfestés, hőszigetelő festékA fa- és gerendaházak, fa melléképületek, üdülők faszerkezetek tartós védelme örökös problémaforrás volt eddig.

Amikor a fa hosszú élettartamáról beszélünk, akkor két dologról érdemes szót ejteni: a favédelemről, és a felületkezelésről. Tudta azt, hogy a kültéri faépítmények élettartama, szépsége főként a felületük megfelelő kezelésén múlik?

Egy varázslatosan egyszerű megoldást biztosít a fa felületének kezelésére, védelmére a ThermoShield Nature hőszigetelő festék!

Az egyik ismerősömnek is kedvence a fa. Imádja, hiszen mesés hangulatot nyújt, és emellett igen kellemes paraméterekkel bír. Egyik nap ellátogattam a barátomhoz. Amikor rákérdeztem, hogy milyen a faház, először elmondta mennyire jó benne élni. Aztán kiborult a "bili".
 

Alig három éve építkeztek, és újra lehet elvégezni a külső felújítást, kerítés átfestést és a faház külső festését. A homlokzat bevonata elöregedett, a nap teljesen kiszárította, és berepedezett.
Az eredeti favédelem jónak bizonyult, azonban ez a háromévenkénti felújítási herce‑hurca teljesen elszomorította.

És ami a legszebb, náluk minden fából készült. A ház, a kerítés, a kerti sütő pavilonja, a ház mögötti terasz oszlopai, és ezeknél is ugyanazok a gondok léptek fel.

Akkor még sajnos nem tudtam neki segíteni, mert nem ismertem azt az anyagot, amit ma már ismerek, és a legjobb megoldást kínálhatta volna a tartós favédelemre. Amióta a Nature bevonatot alkalmazni kezdte olyan nyugodtan alszik, ahogy hamarosan Ön is alhat majd, ha tovább olvas….

 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

 

Tudta azt, hogy a kültéri faépítmények élettartama, szépsége főként a felületük megfelelő védelmén múlik?

Esetleg faházban lakik, vagy éppen a nyaralója épült ebből a csodás anyagból? Egyáltalán, ha van az Ön környezetében olyan kültéri faszerkezet, amelyet szeretne sokáig szépnek látni, de aggodalommal tölti, hogy mit tesz vele az idő "vasfoga", akkor…


…van három óriási hírem az Ön számára!

 1. Nem kell többé azon aggódnia, hogy kedvenc fából készült kültéri építményei repedezetté válnak (pl.: pavilonok, kerítés, erkélykorlát, kilógó tetőszerkezet, faház, stb.)
 2. Nem kell többé látnia, hogy ezek a faépítmények – kellő favédelem hiányában – miként csavarodnak, vetemednek el, és veszítik el tetszetős formájukat
 3. Többé nem kell azon bosszankodnia, amikor éppen végzett az átfestésükkel, hogy néhány év múlva kezdheti elölről az egész „tortúrát”
A fa nagyszerű építőanyag. Természetes, kellemes az illata, jó érzés ránézni, és a tapintása is egyedülálló. Evidens tehát, hogy szeretnénk az általa nyújtott előnyöket hosszú, hosszú évekig élvezni.


A fa két legnagyobb ellensége, és azok hatásai

A fa egyik legnagyobb ellensége a víz. A nedvesség behatol a rostok közé, és megduzzasztja a fát. A nedves fa kiváló táptalajt nyújt az egyes gombafajoknak, amelyek elszíneződéseket okoznak, és károsítják a fa szálszerkezetét is.

A másik a napsugarak hőenergiája. Amikor egy fafelület napsugárzásnak van kitéve, a fában lévő nedvesség gyorsan távozik, önmaga pedig felmelegszik. A térfogata lecsökken, szárazzá és törékennyé válik, repedezik. Megfelelő hővédelemre van szüksége.

Ez a két külső hatás váltakozva éri a fát. Ennek az állandó hatásmechanizmusnak az eredményeként repedezik szét, és kezd el vetemedni, csavarodni. Ugyanis állandó mozgásban van, hol kitágul, hol pedig összeszárad. És Ön csupán tehetetlen szemlélője lehet mindennek. Vagy talán mégsem?
 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »


 

Tegye fel magának a kérdést:

 1. "Vajon azért készíttettem fából a kültéri használati tárgyaimat, hogy utána végig kelljen néznem – megfelelő hővédelem hiányában – miként teszi tönkre őket az időjárás?”
 2. „Vajon tényleg háromévente végig akarom csinálni a favédelemmel járó fáradalmakat, hogy egyáltalán tegyek valamit a fellépő problémák ellen?”
 3. „Vajon tényleg el kell fogadnom, hogy a fa természetes öregedési folyamata ellen nincs mit tenni, és még csak nem is lassíthatom le azt?”

hőhidak, hőhidak, fekete penész, klímafesték, energiamegtakarítás, favédelem, kerítés átfestésSzép, védett felületet szeretne a kültéri faépítményeinek, amely rendkívül tartós is egyben? Ön sem szívesen nézi végig, hogyan repedeznek, öregednek kedvenc fatárgyai?

Szívesen elkerülné a két-háromévente szükségessé váló favédelmi procedúrákat? Szeretné optimalizálni fából készült kültéri tárgyai karbantartási költségeit?

Akkor a ThermoShield® Nature bevonatot Önnek találták ki!

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Nature professzionális faápolóhoz!

 

 

Felejtse el az állandó gondokat

A fa egy rendkívül különös anyag. A megmunkálás után is „él”. Felveszi a nedvességet, majd kipárologtatja. A nap felmelegíti, majd estére a felvett hőt leadja. Így állandóan mozog. Ez az „élet” azonban egyáltalán nem kedvez a fának. Sőt, inkább „fájdalmas”. A ThermoShield Nature ezt az életet hivatott megkönnyíteni favédő hatásával, növelve a kültéri fafelületek élettartamát.

Mit gondol, vajon érdemes lenne lépéseket tennie, hogy az eddig felsorolt gondokat elkerülje? Képzelje csak el, hogy végre nyugodtan hátradőlhet, hiszen egyetlen kezeléssel minimum tizenöt évre letudhatja a fatárgyai felújítását. Mennyire nagyszerű lesz megkönnyebbülni, hiszen innentől kezdve biztos védelem alatt van minden kültéri faépítménye.


Miért választana mást?

A profi felületkezelés szigorú szabályok szerint zajlik. Ön ismeri ezeket a szabályokat? A szakemberek évekig tanulják az iskolában, és még utána is, amikor munkájuk során kitapasztalják őket.

Az egyes – jellemzően negyüzemben használatos – favédő anyagokat különböző hőmérsékleten kell felvinni. A színezést, tehát a végleges fedőréteget, legalább egy, de sokszor több réteg alapozónak, és gombaölőnek kell megelőznie. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy a gépi felületkezelés minőségét, az otthoni ecsetelés meg sem közelíti.

A minőségi szereket csakis ipari beszállítók révén lehet beszerezni, és még egy szakembernek is komoly fejtörést jelenthet, hogy melyik a legjobb választás. Kérdezzen csak meg hármat-négyet közülük. Ha mindegyikük ugyanazt ajánlja, akkor azon már érdemes lesz elgondolkodnia. De nem így lesz.

Biztos Ön abban, hogy végig akarja járni a fa felületvédelmének  „magasiskoláját”, és meg szeretné fizetni az ezzel járó „tanulópénzt”?


A ThermoShield® Nature egy csúcstechnológiás favédő bevonat, valamennyi kültéri faépítményre.

 1. A bevonat mikroszkopikus méretű, kicsiny kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek egy kiváló minőségű kötőanyagba egyenletesen vannak beágyazva. A kerámiaszemcsés szigetelő festék biztosítja a hővédelmet.
 2. A különleges, gyantaszerű kötőanyag egy féligáteresztő membrán funkcióját látja el. A külső térből érkező vizet egyáltalán nem engedi a fába, a belső nedvességet azonban átengedi, így – féligáteresztő membránként – optimalizálva a fa  belső nedvességtartalmát.
 3. Az alapanyag színezésével több, mint 4 000 féle színárnyalat előállítása lehetséges.
 4. A ThermoShield Nature nagyon jól fed, gyorsan szárad és oldószermentes.
 5. A ThermoShield különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható (graffiti eltávolítása), a javítás pedig alig észrevehető legyen.
 6. A nyári hővédelem a hőelosztó és hővisszaverő képessége által
 7. A bevonat penészgomba, és algaképződést gátló felületet biztosít
 8. A felület a kerámiagömböknek, a különleges kötőanyagnak, és a professzionális pigmenteknek, azaz a kerámiaszemcsés szigetelő festéknek köszönhetően tizenöt évig szinte új marad.
 9. Nem toxikus, semmilyen oldószert, és káros anyagot nem tartalmaz. Érvényes ÉME engedély.

 

ThermoShield® a költség-megtakarító rendszer!

hőhidak, hővédelem, fekete penész, klímafesték, energiamegtakarítás, favédelem, kerítés átfestésA ThermoShield Nature hosszú éveken keresztül visszaveri a napsugarak nagy részét. A hővisszaverő hatás mindenekelőtt a kerámia gömböcskéken keresztül érvényesül, így az a színtől nagymértékben független. A ThermoShield Natur kerámiaszemcsés szigetelő festékben található kerámia biztosítja a nappali meleg gyors eloszlását ill. éjjel a felületben maradt meleg kisugárzását. A napsugarak visszaverődése és a felületen történő hő eloszlása, elvezetése miatt a fa, nem tud nagymértékben felmelegedni. Ez a fában termikus csillapodáshoz, és a nyúlási feszültség csökkenéséhez vezet. Így biztosítható a felület repedésmentessége.

A ThermoShield termékek képesek a önmagukban nedvességet tárolni. Magas külső hőmérsékleten a bevonat által a levegőből felvett nedvesség elpárolog. Párolgás okozta hőcsökkenés lép fel, amely egyúttal hűti a faszerkezetet. Ez a hatás színtől függetlenül érvényesül.

A napsugárzás visszaverődése és a párolgás okozta hőcsökkenés a forró hónapokban ingyenes „klímaberendezésként“ is működik, amely főként a faházak esetében figyelemre méltó. Hiszen a benti hőmérséklet akár további öt-nyolc fokkal is hűvösebb lesz.

Erre a hővédő hatásra főleg a készházak vannak rászorulva. Ezek az épületek jelentős vastagságú hőszigeteléssel készülnek, amelyek hozzájárulnak – a szigetelés kis pórusaiba zárt levegő segítségével – a téli fűtési energiamegtakarításhoz. Nyáron azonban a pórusokba zárt levegő pár meleg nap után felmelegszik, és ezt a meleget éjszakánként – az idő rövidsége miatt – nem képes leadni, tehát egy belül meleg faltól várom el, hogy védjen a nappali felmelegedés ellen. Természetesen erre nem képes.

Rendkívül sokat tehetek tehát a külső felületre felhordott utólagos hőszigeteléssel, a Nature bevonattal – amely hőpajzsként működik – a nyári felmelegedés ellen.

A bevonatban levő kerámiagömbök a beeső hősugarak 80-86%-t visszaverik, megakadályozva a falban levő szigetelés, ezáltal az egész épület átmelegedését.

A fenti tulajdonságainak köszönhető, hogy a ThermoShield Nature kerámiaszemcsés szigetelő festék utólagos hőszigeteléssel pénzt, hűtési energiát takarít meg Önnek. Ha csak a tartósságát vesszük figyelembe, vajon tizenöt év alatt hányszor kellene a felújítással foglalkoznia? És ez mennyi kiadást vonna maga után? És akkor nem beszéltünk a fa egyéb károsodásából eredő költségekről. Magyarázatok a favédő bevonat működéséről.


Miért a Nature?

Mert a ThermoShield fabevonat, teljesen meggátolja, hogy nedvesség jusson az anyagba. Ezáltal elkerülheti a nagymértékű méretváltozásokat. A fát légszárazzá teszi, és a fa meg is tartja ezt az állapotát.

A Nature bevonat, megvédi a fát a felmelegedéstől, csökkenti a nyúlási feszültséget, így elkerülhető a repedések kialakulása. A bevonat 1 mm-es tüskén is repedésmentesen hajlítható, erről számol be a kiadott EME engedély.

A ThermoShield Nature kerámiaszemcsés szigetelő festéknek utólagos hőszigetelés a favédelem legjobb megoldása, ha szeretné elkerülni a gyakori favédelmi procedúrákat, hiszen minimum tízen öt évig változatlanul megőrzi faépítményei felületének szépségét.

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Nature professzionális faápolóhoz!

 
  

„Mindez nagyon szép, de biztosan bonyolult előkészítést, és komoly szaktudást igényel a használata”

A Thermoshield Nature utólagos hőszigetelés egyáltalán nem igényel semmilyen különleges szaktudást. Felhordása egyszerűen megoldható ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal (légmenetes).

A ThermoShield Nature utólagos hőszigetelést úgy kell alkalmazni, mint egy hagyományos vízbázisú fafestéket. Problémamentesen felhordható bármilyen tiszta és száraz fafelületre, valamint intakt meglévő festékfelületre is.

A bevonatnak két típusa létezik, az alaptípus színkártya alapján bármely színre kikeverhető, felhordás után elfedi a korábbi felületet, tehát a fa erezetét is.

Referenciaképeinken ilyen felületeket láthat.

Víztiszta változat nem létezik, mert a kerámiagolyók mindenképpen megtörik a fényt.

A másik lehetőség az úgynevezett lasur változat, amelynek felhordása után – a választott árnyalattól függően – átsejlik a fa erezete. A végső felületi árnyalatot – a bevonaton túl – nagyban befolyásolja a fa eredeti színe, esetleges korábbi festettsége. A lasur változatot – éppen ezért – csak új felületeknél ajánljuk! A lasur változat lehetséges színeiről partnereinknél tájékozódhat.

Tehát nem kell más, mint egy eszköz, amellyel felhordja a fára, egy kis munkakedv, és természetesen pár vödör ThermoShield Nature bevonat.

Mi biztosak vagyunk abban, hogy ha a ThermoShield Nature-t választ a kültéri favédelemre, akkor azok még hosszú évek múlva is úgy fognak kinézni, mintha tegnap újította volna fel őket.

Válassza hát Ön is a különleges Nature fabevonatot kültéri faszerkezetei védelméhez

Talán felmerülhet Önben, mindez túl szép, hogy igaz legyen. Higgye el, az elején mi is így voltunk ezzel.

Mi ad Önnek garanciát a bevonat hatásainak működésére?

Kérem, tanulmányozza azokat a mérési jegyzőkönyveket, és beszámolókat, amiket Európában független szervezetek készítettek.
 
 

 • A Czinege és Fiai Kft. semmilyen olyan adatot nem közöl, amely a fogyasztók megtévesztését célozná. Erre nincs is szükség. A bevonat működése fizikai tulajdonságokon alapul, így részünkről – akik csak kereskedünk vele – befolyásolhatatlan.
 • A bevonatban levő üvegkerámiagolyók minden körülmények között visszaverik – a bármely irányból érkező – hősugarakat. A kiváló kötőanyagoknak köszönhetően, mindig kialakul a féligáteresztő membrán.
 • Ezek a bevonat működésének alapjai. Minket előbb a – világban 20 éve tartó – folyamatos ellenőrzés, azután saját kísérleteink, mára pedig, a megelégedett vevőink visszajelzései győztek meg, és teszik megalapozottá fenti kijelentésünket.
 • Ifj. Czinege Károly
 • Mi egyszerűen csak rátaláltunk egy kiváló bevonatra.

 

„Nehéz elhinni hogy egy festék mi minderre képes.”

Rendben, érdekel.

Mennyibe kerül?

A segítségére szeretnék lenni, hogy megtudhassa mennyiért juthat hozzá ehhez a nem mindennapi bevonathoz, ezért elkészítettem Önnek egy árkalkulátort, amelyet az alábbi linkre kattintva érhet el.
 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Nature professzionális faápolóhoz!

 

Figyelem! Csak úgy kaphat valóban helyes eredményt, ha kalkulátor kitöltésekor pontos adatokat ad meg. A festeni kívánt felület nagysága (m 2 ) és anyagának megadására lesz szükség.

Fontos! Ha lakása, háza kivitelezésénél, felújításánál igazán tökéletes megoldásra vágyik, akkor nézze át az alábbi listát, amelyből megtudhatja mely problémákra ad még megoldást a ThermoShield termékcsalád.
 

Megtisztelő látogatását köszönve honlapunkon:


alairas Czinege
Czinege Károly
A komfortos otthon kialakításának szakértője!
www.thermoshield.hu
Telefonszámunk: 06 (57) 500 190
Keressen bennünket Ön is!

 

Hőszigetelő festék, homlokzati hőszigetelés, kerámia szigetelés Kültéri hőszigetelő festék

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország a „rosszul szigetelt házak országa”. Több tízmilliárdot költünk el feleslegesen fűtésre, holott egy kis odafigyeléssel akár harmadával …

Bp. Kőrősi u. 2007 (18)

A Kossuth Rádió napközben műsora rendszeresen foglalkozik társasházi témákkal, ezek között is kiemelten a panelépületek felújítási lehetőségével.

Engem szakértőnek az …

Mikroszkópikus kerámiagolyók

Hogyan akadályozzák a hő terjedését a mikroméretű kerámiagömbök?
 
A hőszigetelő vékonybevonatok közé sorolhatjuk a ThermoShield „hőpajzs” membránbevonatot is, mely mikroméretű …

A ThermoShield Stucco homlokzati bevonat, egy új fejlesztésű vakolat lesz Kültéri stukkóbevonat

A ThermoShield kültéri Stucco bevonat egy használatra kész homlokzati energiamegtakarító  védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

 
Egy igazán …

Hőhidak, penész, túl magas fűtésszámlák? Beltéri hőszigetelő festék, penész

Ön is lényegesnek tartja, hogy otthon egy olyan környezet fogadja, amelyben igazán jól érzi magát? 

Vajon ebbe az idilli képbe beleférnek a penészes falak, egy-két dohos …

Penészes fal

Gondolta volna, hogy a pára, penész nemcsak a bútorait és a szekrényben tárolt ruháit, hanem családja egészségét is megtámadja?

A számtalan eredménytelen módszer után végre …

Penészmentesítés, energiamegtakarítás, penészmentes lakás, hőhíd hőszigetelő festék, kerámiafesték

Van egy jó hírem: a penész eltávolítása a falakról, többé nem okozhat problémát! Ha penészmentes lakásban szeretne élni, akkor most átfogó képet kaphat Ön is a …

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, falszárítás, kerámia hőszigetelés, ecomix festékadalék ThermoShield hőszigetelő festék, kerámiafesték

A muzeális-, és műemlék jellegű épületeket szigorú rendeletek védik. 
A felújításkor a legnagyobb problémát általában a falak vizesedése, és a vakolatban kicsapódó sók jelentik, …

ThermoShield hőszigetelő festék, ecomix festékadalék, kerámiafesték

Energiamegtakarítás Uniós forrásból, hőszigetelő festékkel, Tata általános iskoláiban és óvodáiban.
A KEOP-5.1.0-2008-0037 „Komplex energiaracionalizálás Tata általános …

hővédelem, energiamegtakarítás, hőpajzs, felületvédelem, hőszigetelő festék Fémfelületek hővédelme, kerámiafesték

 
A hőszigetelő festék a fémfelületek nyári hővédelmének egyik legtökéletesebb eszköze, amely pénzt takarít meg Önnek.
 
Fémszerkezetet építeni bonyolult feladat, ahol könnyű …

Tetőtéri helyiségeiben állandó küzdelmet folytat a nyári forrósággal? Már nem lát semmi reményt, hogy ez jobb lesz? Hővédelem a tetőn

Nemrég az egyik internetes fórumon olvastam, hogy egy fiatalember arra panaszkodott, mivel tetőtérben lakik, mindig megviseli a nagy meleg.

Egy másik hölgy éppen arról …