Hőhidak, penészes falak, túl magas fűtésszámla?

Hőhidak, penész, túl magas fűtésszámlák?Ön is lényegesnek tartja, hogy otthon egy olyan környezet fogadja, amelyben igazán jól érzi magát? 

Vajon ebbe az idilli képbe beleférnek a penészes falak, egy-két dohos szaggal átitatott helyiség, a nyári kánikula okozta kellemetlen hőség, vagy éppen a tél hidege?

A válasz egyértelműen nem!! Éppen erről szól ez az oldal.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha a homlokzat külső szigetelésével eleget foglalkoztunk, akkor már csak a belső burkolatok, és a lakberendezés marad vissza. Mire ennek az oldalnak a végére ér, pontosan látni fogja, hogy van ott még min gondolkodni.

Nem biztos, hogy a homlokzati szigeteléssel ellátott külső falak önmagukban elegendőek a belső klíma megfelelő minőségéhez. Ha a következő 4 idegesítő problémával nem küzd meg sikeresen, akkor hosszútávon még Önt is érhetik meglepetések. Különösen a hármas számú tényező jelenthet óriási kockázatot!
 

1. A falakban megbúvó nedvesség

Nyáron szenved az otthonában kialakuló melegtől? Télen állandóan teljes fokozaton megy a fűtés, hogy egyáltalán elviselhető legyen a hőmérséklet? Vagy csak egyszerűen energiamegtakarítást szeretne a fűtésnél?
 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Interieur beltéri bevonatokhoz!

 

A lakásunk falai porózus szerkezetűek, a belül keletkező párát felveszik. A külső nedvesség is beszivároghat, ezáltal lesz párás a fal. A falakban levő nedvesség 25 %-kal jobban vezeti a hőt, mint a száraz, vagyis a bezárt pára hatására a falazat hővezetési tényezője jelentősen megemelkedik, úgy viselkedik a nedves falrész, mint egy kiterjedt hőhíd.

Mérésekkel bizonyított, hogy a falak 5-7%-os nedvességtartalma akár 50%-os energiaveszteséghez is vezethet. A fal nedvessége tehát az energiamegtakarítás ellen hat, rendkívül fontos, tehát  a falszárítás!

A falazatban a felszivárgó talajnedvesség, és a réseken átjutó külső csapadék formájában is kerülhet víz.

Nyáron ez a nedvesség a falból a hő hatására szeretne párologni, de a külső – sokszor kiszellőzés nélkül épített – hőszigetelés hermetikusan lezárja a felületet, nyáron sem engedi kiszáradni a falakat. A belülre száradó falak, megemelik a belső párát, ezzel is rontva nyári hőérzetünket.

A klímaberendezések ugyan szárítják a levegőt, azonban az sem mindegy, hogy mennyi energiát használnak el „munkájuk” során.

Az eredmény télen, és nyáron is ugyanaz. Rossz belső klíma, és jelentősen megemelkedett energiaköltségek.


2. A belső páratartalom káros hatásai

A párás levegő Önnél is károkat okoz? A pára rendkívül alattomos dolog. A túl magas páratartalom rongálhatja a bútorokat, szekrényben tárolt holmikat és az egészségünket is, a penészes falak melegágya.

A túlzottan magas koncentrációjú pára hatással van az egészségre.  Az allergia és az egyéb betegségek kialakulásának veszélye különösen érvényes a gyermekekre. A házipor-allergia legkönnyebben nedves környezetben alakul ki, ugyanis a poratkák páradús levegőben rendkívül könnyen szaporodnak. Következményeként akár asztma is kialakulhat.

A felsorolt összes következmény együttesen is kihat arra, hogyan érezzük magunkat a saját lakásunkban. Egy négytagú család körülbelül 20 liter párát termel egyetlen nap során. Ezért óriási hibát követünk el, ha nem fordítunk kellő figyelmet a belső páratartalom optimalizálására, a szellőztetésre. Ugyanis megfelelő értéken tartva, a pára egyáltalán nem okoz semmilyen problémát.

Az optimális érték 55% körül mozog. Ez az a szint, ahol még jótékony hatással is lehet életminőségünkre, és minden egyes nagyobb eltérés kártékony hatással bír. Azonban itt még nem állhatunk meg. Nézzük a következő pontot!

 

 

3. A hőhidak és a penész

 

Hőhidak, penész, fekete penész, penészmentesség, klímafesték, energiamegtakarításÖn is sokat hallott már a hőhidakról, és megtapasztalta azok „penészszaporító” hatását, de nem tudja, mitévő legyen, hogy megszüntesse őket? Létezik megnyugtató megoldás, még akkor is, ha a penész már megvetette valahol a lábát! 

De hol is alakulnak ki a hőhidak? Egyrészt ott, ahol a szerkezet jobb hővezető képességnek „örvend”, mint máshol. Másrészt ott, ahol a külső levegő lényegesen nagyobb felületen hűti a szerkezetet, mint amekkora felületen a belső levegő fűteni tudja. Ezek jellemzően a sarkok, a külső falak és a födém, illetve a padló találkozásai. A penész is első sorban itt jelenik meg.

A penész egészségkárosító hatása közismert. Korábban csak sejtették, ma már tudományosan is bizonyítottá vált, hogy az egyes légúti betegségek, allergiás tünetek, ízületi gyulladások, és még számos betegség megjelenéséért a penész is felelőssé tehető.
 

A penészgombák megjelenése figyelmeztető jel, hogy egy óriási veszélyforrás van kialakulóban. Maguk a gombák szabad szemmel is jól láthatóak ugyan, a szaporodásukat biztosító spóráik már szabad szemmel egyáltalán nem érzékelhetőek. A kifejtett hatásuk annál inkább!
 

Rengeteg kutatás indult el a penészes lakásokkal kapcsolatban. Az eredmények a legtöbb esetben még a kutatókat is meglepték.

Például a penészes lakásokban élő gyermekek körében több mint 60%-kal gyakoribbnak bizonyultak a légúti betegségek, és az asztmás tünetek, mint azokban az otthonokban, ahol nem voltak penészes falak.
Ami még ennél is meglepőbb, hogy a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata is 70%-os volt.

Ugye nem kérdés az Ön számára sem, hogy ez ellen, a kártékony gombafaj ellen Önnek is érdemes küzdenie, ki kell alakítani a penészmentességet. Azonban a legjobb, ha egyáltalán nem engedi kialakulni sem. Hamarosan azt is elmondom hogyan. Előtte azonban következzen még egy lényeges probléma.

 

4. A levegő rétegződése

Tudta azt, hogy otthona belső helységeiben a hőmérséklet rétegződése miatt állandóan kevereg a levegő? Ez folyamatos mozgásban tartja a mikroszkopikus részecskéket, amelyek egy része az allergiáért is felelős. 

Ugyanennek a jelenségnek köszönhetően, ha a középső légrétegben 21 fokot szeretne elérni, akkor először a felső réteget 27 fokra kell felmelegítenie. Miért van ez így?

A válasz a fizikában keresendő. A plafon közelében, és a padló közelében mért hőmérséklet minden esetben különbséget mutat, mivel a meleg levegő felfelé, a hűvösebb levegő pedig lefelé áramlik. Így dolgoznak a radiátorok is. Így alakul ki a levegő rétegződése.

Ha Önnel is előfordult már, hogy fejmagasságban meleget érzett, viszont a lába még mindig fázott, akkor bizony az nagy valószínűséggel nem a rossz vérkeringésnek volt köszönhető.

Ez a jelenség a fűtési szezonban jelentősen gátolja az energiamegtakarítást. Ugyanis az Ön fűtőrendszerének jóval nagyobb „erőfeszítésébe” kerül a levegőt – a tartózkodási zónában kellemes hőmérsékletűre – felmelegíteni, mint ha ez a jelenség egyáltalán nem alakulna ki.

Ez a jelenség jelentősen csökkenthető a Thermoshield hőszigetelő festékkel,valamint tovább fokozható a kedvező hatás, ha áttér az infrafűtésre!!!

 
 

Pénzeső az űrből

 

avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot
évente néhány egyszerû trükk segítségével?

 • Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási
  problémáit, és szabaduljon meg magas számláitól!

Adatkezelési nyilatkozatunk »

Pénzeső az űrből avagy, hogyan sprórolhat meg, akár 100 000 Ft-ot évente néhány egyszerû trükk segítségével? Oldja meg hatékonyan energia-megtakarítási problémáit, és szabaduljon meg magas energia számláitól!

Megismertem és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatunk

E-mailben kérem a Czinege és Fiai KFT hírleveleit és eDM-jeit.


 

Gondolta volna valaha is, hogy ennyi gonddal nézhet szembe, ha nem elég körültekintő? Talán másképp is lehet?

A ThermoShield Interieur hőszigetelő festéknek köszönhetően,Ön is jelentősen csökkentheti a felmerülő energiaköltségeket egy könnyed megoldással. Otthona falai szárazak lesznek, így elkerülheti a nagy hőveszteséget. Nyáron hűvösebb, télen kellemesen meleg szobák várják otthon.

A ThermoShield Interieur kerámiafesték „páraszabályzó rendszerének” köszönhetően nem emelkedik a kritikus szint fölé a belső páratartalom. Télen és nyáron egyaránt kellemes hőérzet és klíma várja. Eredmény, kellemesebb belső hőmérséklet, energiamegtakarítás.

Nem alakul ki a levegő rétegződése, a kerámiafesték hatására csupán 1-2 fok különbség lesz a plafon és a padló közelében mért léghőmérséklet között.

A hőhidak és a penészes falak látványa elkerülhető egy egyszerű megoldással. Nem kell tartania a penész rengeteg káros hatásától.

Ha a ThermoShield Interieur hőszigetelő festék felkerül az otthona falára, egy csapásra minden megváltozik. Nem kell többé bosszankodnia a magas energiaszámlák miatt, nincs az az idegesítő érzése, hogy a magas pára előbb utóbb tönkreteszi a belső szerkezeteket, bútorokat, ruhákat.

Nem kell átélnie azt, amikor a lába fázik, felül pedig szinte égeti a fűtés. Örökre elfelejtheti a hőhíd kifejezést, és a penész miatt érzett aggodalmát.

Biztonságban tudhatja a gyermekei, és a saját egészségét, és többé nem jelent többletkiadást a megszaporodott gyógyszerek beszerzése, mert emiatt már nem kell sorba állnia.
 

 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Interieur beltéri bevonatokhoz!

 

Hogyan oldhatja meg ezt a számos problémát egy elegáns – a kerámiafesték alkalmazása – és bölcs döntéssel?

 

További magyarázatok a hőszigetelő festék működéséről.

 

hőhidak, penész, fekete penész, penészmentesség, klímafesték, energiamegtakarításAz Interieur hőszigetelő festék minden problémát könnyedén félresöpör az útjából. Ez a különleges anyag olyan elegánsan intézi el az Ön aggodalmának okozóit, hogy az már szinte csodaszámba megy. Egyszerűen kifesti vele otthona falait, és meg is nyugodhat. Nézzük meg miért.

A ThermoShield Interieur kerámiafesték mikroszkopikus méretű, kicsiny kerámia gömböcskék millióiból áll, amelyek egy kiváló minőségű kötőanyagban egyenletesen elosztva vannak beágyazva.

Ezek a kerámia gömböcskék visszaverik a belső fűtőberendezések hősugarait, így elősegítik a gyors hőeloszlást. A lakás belső tere sokkal gyorsabban melegszik fel, és tovább tartja meg a hőt.

A kerámiafesték 0,3 mm vastagon felhordva kifejti a hihetetlen tulajdonságait. Gyorsan szárad és oldószermentes. Nincs utólagos kipárologtatás, amely károsítaná az Ön és családja egészségét.
 

A hőszigetelő festék a nyári kánikulában is az Ön segítségére siet. A nagy belső felületében rabul ejtett nedvesség csökkenti a belső tér páratartalmát, páraszabályozó rendszerként kellemes hőérzetet biztosítva

A ThermoShield Interieur kerámiafesték a hőhidak kialakulását is csökkenti.

A mikronnagyságú kerámiagömbök felületüknél fogva egyenletesen eloszlatják, és vezetik a fal felületén keletkezett hőt, amely a sarkok hőmérsékletkülönbségére is jótékony hatással van. A fal belső felülete – a korábbihoz képest – a kerámiafesték hatására 3-5 fokkal melegebb lesz.

A melegebb felület már nem jelent harmatpontot, nem lesz páralecsapódás. A penész nem talál életteret magának.
 

A hőhidak megszüntetésével, és a páratartalom optimalizálásával a penészesedés veszélye is jelentősen csökken. A penészgombáknak esélye sem lesz megtelepedni, mivel kerámiafesték a számukra ideális táptalaj létrejöttét akadályozza meg.
 

A hőszigetelő festék színt is visz az otthonába – több, mint 4 000 színárnyalatban kapható. A ThermoShield termékek csillogásával minden lakás csak tündököl.

A ThermoShield kerámiafesték különleges összetétele megakadályozza a gyors kifakulást. A kiváló színtartósság lehetővé teszi, hogy a felület évek múltán is kijavítható, a javítás pedig alig észrevehető legyen.
 

Miután a hőszigetelő festék díszíti otthona falait, Ön jelentős energiamegtakarítással  számolhat. Sőt, van itt még valami.

 

Igen, eleget olvastam, és szeretném tudni
miként juthatok én is a
ThermoShield Interieur beltéri bevonatokhoz!

  
 

Válassza ezt a professzionális megoldást Ön is, mert a kerámiafesték…

 1. …segít legyőzni a nedves falak okozta óriási hőveszteséget
 2. …segít az akár 25%-os energiamegtakarításhoz*
 3. …segít legyőzni a magas párát, szabályozni a belső páratartalmat
 4. …segít elkerülni a hőhidakat, és az abból adódó  kellemetlenségeket
 5. …segít megnyerni a harcot a penészes falak ellen
 6. …segít egyenletesen elosztani a hőt, így elkerülni a többletenergiát, amelyet a levegő rétegződése tesz szükségessé
 7. …segít a tiszta, egészséges otthon kialakításában
(*Az energiamegtakarítás lehetséges mértékével kapcsolatban keresse tanácsadónkat)

Kevés olyan terméket talál, amely csak megközelítené a ThermoShield Interieur hőszigetelő festék páratlan képességeit. Érvényes ÉME engedély.
 

A ThermoShield kerámiafesték előnyeit már sok ezer elégedett ügyfél elvezi Európa szerte! Családoknak, vállalkozásoknak segített megszabadulni az égető problémáiktól. Ha Ön is úgy gondolja, akkor kattintson ide, az árajánlat kéréshez

"Mindez nagyon szép, de biztosan bonyolult előkészítést, és komoly szaktudást igényel a különleges kerámiafesték használata"

A kerámiafesték felhordása egyáltalán nem igényel semmilyen különleges szaktudást. Felhordása egyszerű ecsettel, hengerrel, vagy szórópisztollyal történhet. 

 

Mi ad Önnek garanciát a hőszigetelő festék hatásáról?

Kérem, tanulmányozza azokat a mérési jegyzőkönyveket, és beszámolókat, amiket Európában független szervezetek készítettek.
 

A Czinege és Fiai Kft. semmilyen olyan adatot nem közöl, amely a fogyasztók megtévesztését célozná. Erre nincs is szükség. A hőszigetelő festék működése fizikai tulajdonságokon alapul, így részünkről – akik csak kereskedünk vele – befolyásolhatatlan.

A kerámiafestékben levő üvegkerámiagolyók minden körülmények között visszaverik – a bármely irányból érkező – hősugarakat. A kiváló kötőanyagoknak köszönhetően, mindig kialakul a féligáteresztő membrán. Ezek a hőszigetelő festék működésének alapjai.

Minket előbb a – világban 20 éve tartó – folyamatos ellenőrzés, azután saját kísérleteink, mára pedig, a megelégedett vevőink visszajelzései győztek meg, és teszik megalapozottá fenti kijelentésünket. 

 
Ifj. Czinege Károly

ügyvezető

 

  Ki hinné, hogy ez még nem minden?

Ha az Interieur kerámiafestéket választja, Ön minimum TÍZ évre megszabadulhat attól a nyűgtől, amit az otthona újrafestésével járó herce-hurca von maga után. Ugyanis az Interieur hőszigetelő festékkel kezelt helyiségek hosszú ideig úgy néznek ki, mintha frissen lennének festve…

…mert

 1. a kerámiagömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek a felületnek
 2. Más festékekkel ellentétben a felület nem töltődik fel statikusan. Ezáltal a nikotin- és más szennyeződések kevésbé rakódnak le a falakra
 3. ha kis mértékben keletkeznek is lerakódások, azok nem kötődnek kémiailag a felülethez. Vízzel és tisztítószerrel könnyedén eltávolíthatóak
 4. A kiváló minőségű alapanyagok a ThermoShield kerámiafestéknek nagy rugalmasságot biztosítanak. Ez a rugalmasság -40° C és +150° C közötti hőmérsékleti tartományban is megmarad. Az anyag kikeményedéséből eredő repedések nem fordulnak elő.
 5. a professzionális pigmentjei ellenállnak a napfény káros sugarainak, így nem fakul ki. Ha bármilyen sérülés keletkezik a falon, még hosszú évek múltán is szinte észrevétlenül javítható. Ez a hatása színtől függetlenül érvényesül.

Kell-e ennél több?

Válassza hát Ön is falai penészmentesítéséhez,

otthona egészségesebbé tételéhez a kerámiafestéket.

Rendben, érdekel. Mennyibe kerül?

A segítségére szeretnék lenni, hogy megtudhassa mennyiért juthat hozzá ehhez a nem mindennapi hőszigetelő festékhez, ezért elkészítettem Önnek egy árkalkulátort, amelyet az alábbi linkre kattintva érhet el


Figyelem!
Csak úgy kaphat valóban helyes eredményt, ha kalkulátor kitöltésekor pontos adatokat ad meg. A festeni kívánt felület nagysága (m2 ) és anyagának megadására lesz szükség.

 

Fontos! Ha lakása, háza kivitelezésénél, felújításánál igazán tökéletes megoldásra vágyik, akkor nézze át az alábbi listát, amelyből megtudhatja mely problémákra ad még megoldást a ThermoShield termékcsalád.

 

Megtisztelő látogatását köszönve honlapunkon:


alairas Czinege
Czinege Károly
A komfortos otthon kialakításának szakértője!
www.thermoshield.hu
Telefonszámunk: 06 (57) 500 190
Keressen bennünket Ön is!

 
 

 

Hőszigetelő festék, homlokzati hőszigetelés, kerámia szigetelés Kültéri hőszigetelő festék

Valahol azt olvastam, hogy Magyarország a „rosszul szigetelt házak országa”. Több tízmilliárdot költünk el feleslegesen fűtésre, holott egy kis odafigyeléssel akár harmadával …

Bp. Kőrősi u. 2007 (18)

A Kossuth Rádió napközben műsora rendszeresen foglalkozik társasházi témákkal, ezek között is kiemelten a panelépületek felújítási lehetőségével.

Engem szakértőnek az …

Mikroszkópikus kerámiagolyók

Hogyan akadályozzák a hő terjedését a mikroméretű kerámiagömbök?
 
A hőszigetelő vékonybevonatok közé sorolhatjuk a ThermoShield „hőpajzs” membránbevonatot is, mely mikroméretű …

A ThermoShield Stucco homlokzati bevonat, egy új fejlesztésű vakolat lesz Kültéri stukkóbevonat

A ThermoShield kültéri Stucco bevonat egy használatra kész homlokzati energiamegtakarító  védőbevonat, amely a thermokeramikus membrán technológián alapul.

 
Egy igazán …

Penészes fal

Gondolta volna, hogy a pára, penész nemcsak a bútorait és a szekrényben tárolt ruháit, hanem családja egészségét is megtámadja?

A számtalan eredménytelen módszer után végre …

Penészmentesítés, energiamegtakarítás, penészmentes lakás, hőhíd hőszigetelő festék, kerámiafesték

Van egy jó hírem: a penész eltávolítása a falakról, többé nem okozhat problémát! Ha penészmentes lakásban szeretne élni, akkor most átfogó képet kaphat Ön is a …

hőszigetelő festék, energiamegtakarítás, falszárítás, kerámia hőszigetelés, ecomix festékadalék ThermoShield hőszigetelő festék, kerámiafesték

A muzeális-, és műemlék jellegű épületeket szigorú rendeletek védik. 
A felújításkor a legnagyobb problémát általában a falak vizesedése, és a vakolatban kicsapódó sók jelentik, …

ThermoShield hőszigetelő festék, ecomix festékadalék, kerámiafesték

Energiamegtakarítás Uniós forrásból, hőszigetelő festékkel, Tata általános iskoláiban és óvodáiban.
A KEOP-5.1.0-2008-0037 „Komplex energiaracionalizálás Tata általános …

 energiamegtakarítás, favédelem, fa kerítés átfestés, hőszigetelő festék Fafelületek kezelése

A fa- és gerendaházak, fa melléképületek, üdülők faszerkezetek tartós védelme örökös problémaforrás volt eddig.
Amikor a fa hosszú élettartamáról beszélünk, akkor két dologról …

hővédelem, energiamegtakarítás, hőpajzs, felületvédelem, hőszigetelő festék Fémfelületek hővédelme, kerámiafesték

 
A hőszigetelő festék a fémfelületek nyári hővédelmének egyik legtökéletesebb eszköze, amely pénzt takarít meg Önnek.
 
Fémszerkezetet építeni bonyolult feladat, ahol könnyű …

Tetőtéri helyiségeiben állandó küzdelmet folytat a nyári forrósággal? Már nem lát semmi reményt, hogy ez jobb lesz? Hővédelem a tetőn

Nemrég az egyik internetes fórumon olvastam, hogy egy fiatalember arra panaszkodott, mivel tetőtérben lakik, mindig megviseli a nagy meleg.

Egy másik hölgy éppen arról …